2 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl maitoa
75 g sulatettua margariinia
1 tl vanilliinisokeria
1,5 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
pinnalle marjoja

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Sulata rasva, anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva, sekoita. Lisää jauhoseos siivilän läpi ja maito, sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun piirakkavuokaan, ripottele marjoja päälle ja paista uunin keskitasolla +225 asteessa kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Anna jäähtyä ja leikkaa annospaloiksi. Sopii hyvin pakastettavaksi. Kaksinkertaisesta annoksesta tulee uunipellillinen piirakkaa. Tähän piirakkaan voi käyttää mitä tahansa marjoja tai hedelmiä, esim persikkaa, omenaa, mustikkaa, mansikkaa, vadelmaa, viinimarjoja, raparperi jne jne. (Huom. jos käytät piirakkaan pakastettuja marjoja ja ne ovat todella vetisiä (esim. mansikat joskus), voi niihin sekoittaa hieman perunajauhoja. Jos olet oikein kiireinen voi piirakan valmistaa myös sekoittamalla kosteat ainekset keskenään ja lisätä niihin kuivat aineet, pikainen sekoitus tasaiseksi ja pellille/vuokaan, marjat päälle ja paistumaan.