Tiistaina vietettiin laskiaistiistaita ja siihen perinteisesti kuuluu laskiaispullat! :) Myös meillä vietettiin laskiaista ainakin pullien merkeissä ja leivoimme pojan kanssa muutamat pullat :)

 

Pullataikina;

 

5dl maitoa

2ps kuivahiivaa

1,5dl sokeria

1tl suolaa

150g voita

1 muna

1tl kardemummaa

11-13dl vehnäjauhoja

(seuraava teksti kopioitu Myllyn paras sivuilta, laiskuus iski ohjeen kirjoittelun suhteen ;) )

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää jauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina hyvin vaivaten. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan.

Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia pullia. Kohota pullat kaksinkertaisiksi, voitele ne munalla ja koristele raesokerilla ennen paistamista.

Paista pikkupullat ja pienet leivonnaiset n. 225-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.
Paista pitkot ja muut isommat vehnäleivät n. 200-asteisen uunin alatasolla 20-25 min.

Vaniljatäyte pulliin;

2dl tomusokeria

3tl vaniljasokeria

100g voita

 

Sivele pehmeä voi levyksi kaulitun pullataikinan pinnalle tasaisesti ja ripottele sokeriseos pinnalle ja rullaa ja leikkele pulliksi haluamaasi muotoon :)

Laskiaispullissa perinteisesti välissä hilloa sekä kermavaahtoa!