Tämä ohje on suoraan kopioitu Myllyn Paras-sivuilta. Ohjeella syntyy herkullisia aitoja amerikkalaisia pannukakkuja ja lisäilemällä esim. mustikoita tai suklaahippuja taikinaan saat vaihtelua :)

n. 15kpl aidon amerikkalaisen pannukakun kokoisia, tai n. 30-40 pientä pannukakkua.

3

 

munaa

2-3

rkl

fariini- tai tummaa sokeria tai juoksevaa hunajaa

5

dl

Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja

3

tl

leivinjauhetta

1

tl

vanilliinisokeria

½

tl

suolaa

2-3

dl

maitoa

2

dl

piimää tai kermaviiliä

½

dl

voisulaa tai öljyä

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään, lisää vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja nesteitä, niin että saat paksun pannaritaikinan.

Paista pienellä munakas- tai blinipannulla paksuja, vajaan yhden senttimetrin paksuisia lettuja. Kuumenna pannu ensin kunnolla ja laske sen jälkeen levyn tehoa asentoon 1-3, sillä taikinassa on sokeria, joka ottaa väriä helpolla. Käytä paistamiseen rasvaa.

Alkuperäinen ohje täällä.

 


Tavallisia pannukakkuja ja alla taikinaan sekoitettu wiener nougat crushia :o)