Perinteiset mokkapalat ovat helppo ja nopea herkku arkeen ja juhlapöytään. Vaihtelua saa erilaisilla koristuksilla, päälle voi ripotella erilaisia nomparelleja ja strösseleitä, karkkirouheita, mantelirouhetta, kookoshiutaleita...mielikuvitus on rajana :)

Itse pidän ohuesta pohjasta ja täytettä tietenkin tulee olla reilusti ;)

Ohje on mitoitettu uunipellille sekä piirasvuokaan. Pienemmällä ohjeella myös uunipellillä paistettavaksi, tällöin tulee ihanan ohut pohja.

Pohja;

2 / 4 Kananmunaa

1,5 / 3 dl Sokeria

1 / 2 dl Maitoa, kermaa tai mehua

75 / 150 g Voisulaa

1 / 2 tl Vaniljasokeria

1,5 / 3 tl Leivinjauhetta

2,5 / 5 dl Vehnäjauhoja

n. 3 rkl leivontakaakaojauhetta


Sekoita kulhossa munat, neste sekä voisula ja lisää sokeri sekä kaakaojauhe. Lisää venhäjauhot sekä leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi.

Paista uunin keskitasolla 225 asteessa 10-15min.


Kuorrute;

4-5 dl tomusokeria

1 dl voita sulatettuna

2 rkl vahvaa kahvia

2 rkl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

 

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja levitä jäähtyneen pohjan päälle tasaisesti ja koristele haluamallasi tavalla.