Tämä oli poikani lempiruoka ollessaan vielä siinä iässä että soseita söi. Tästä saa helposti kastikkeen niin perunan pastan kuin riisinkin kera. Itse pakastin kastikkeen silikoniseen muffinssivuokaan, siitä on helppo pullautella jäätyneet "kiekot" pussiin tai rasiaan pakkaseen ja sieltä saa tarvittaessa sulateltua.

400g jauhelihaa

1prk tomaattimurskaa

2-3 porkkanaa

1 sipuli

yrttejä oman maun mukaan (mm. basilika timjami oregano yms.

Kuori ja pilko sipuli ja porkkanat lisää ne tomaattimurskan mukaan kattilaan, ruskista jauheliha ja lisää kattilaan. Lopuksi mausta oman maun mukaan ja anna hautua miedolla lämmöllä tunnin verran ja soseuta sauvasekoittimella halutun tasaiseksi. (Itse olen pakastanut silikonisessa muffinsi vuoassa ja tästä määrästä olen saanut n. 20 "muffinsia" ja tarjonnut olen peruna-porkkanamuusin kera.